http://antalvali.com/boszorkanykonyha/csicsoka-salata.html
- rendkívül magas a kálium, kálcium, magnézium, cink és foszfor tartalma
- karotinoid vegyületekben (főleg béta-karotinban), B-vitaminokban és C-vitaminban igen gazdag
- létfontosságú aminosavak tárháza található meg benne: lizin, arginin, hisztidin, cisztin, triptofán, aszparagin
- "Fogyasztószer", azaz segít beállítani az ideális testsúlyt
- 2-3 csicsóka gumó
- olívaolaj
- málnaecet
- pici só, bors
Elkészítése:
- Körömkefével vagy dörzsis szivaccsal jól mosuk meg a csicsókát. Hámozni nem szabad, mint a krumplit, mert akkor csökken az értékes élettani hatása.
- Uborkagyalun reszeljük le szép vékony szeletekre, vagy használhatjuk a nagylukú reszelőt is.
- enyhén sózzuk, borsozzuk,
- majd locsoljuk meg olívaolajjal és málnaecettel ízlés szerint.
Ennyi. Van, hogy reszelek mellé sárgarépát, almát, de volt, hogy apróra szecskázott jégsalátával kevertem.
Váljék egészségetekre - szó szerint!