HTML

ezo-bio tár

egészséges ételek - pld. csicsóka (és elkészítési módjuk)

2013.11.21. 14:01 :: fotoo-vv

http://antalvali.com/boszorkanykonyha/csicsoka-salata.html

  • rendkívül magas a kálium, kálcium, magnézium, cink és foszfor tartalma
  • karotinoid vegyületekben (főleg béta-karotinban), B-vitaminokban és C-vitaminban igen gazdag
  • létfontosságú aminosavak tárháza található meg benne: lizin, arginin, hisztidin, cisztin, triptofán, aszparagin
  • "Fogyasztószer", azaz segít beállítani az ideális testsúlyt
  • 2-3 csicsóka gumó
  • olívaolaj
  • málnaecet
  • pici só, bors

Elkészítése:

  1. Körömkefével vagy dörzsis szivaccsal jól mosuk meg a csicsókát. Hámozni nem szabad, mint a krumplit, mert akkor csökken az értékes élettani hatása.
  2. Uborkagyalun reszeljük le szép vékony szeletekre, vagy használhatjuk a nagylukú reszelőt is.
  3. enyhén sózzuk, borsozzuk,
  4. majd locsoljuk meg olívaolajjal és málnaecettel ízlés szerint.

Ennyi. Van, hogy reszelek mellé sárgarépát, almát, de volt, hogy apróra szecskázott jégsalátával kevertem.

Váljék egészségetekre - szó szerint!

Eddig AntalVali. Én pedig annyit fűznék hozzá, hogy ecetet sosem használok! pld. saláta dresszingnek is csak és kizárólag citromot (vagy lime-ot). :)
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezobio.blog.hu/api/trackback/id/tr495647925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása