HTML

ezo-bio tár

vegán édességek

2014.06.18. 19:21 :: fotoo-vv

http://antalvali.com/boszorkanykonyha/marvanyos-gesztenyegolyok-nutellaval-gluten-tej-es-tojasmentes.html

A házi nutellához szükségünk lesz kb.:

  • fél csésze áztatott, szárított, őrölt mandulára
  • egy bő teáskanál jóminőségű valódi kakaóporra
  • vaníliarúd kikapart belsejére vagy valódi vaníliaporra
  • nyírfacukorra ízlés szerint
  • és kókuszolajra, vagy más hidegen sajtolt olajra. Én finomítatlankókuszolajat használtam, aminek van kókuszíze.

Elkészítése:

  1. A mandulát az aprítóba tettem, hozzáadtam a kakaóport, a nyírfacukrot és a vaníliát, és összekevertem.
  2. Ezután annyi kókuszolajat öntöttem hozzá folyamatosan, hogy krémes állagú legyen. Alaposan összedolgoztam. Ezzel a nutellakrémmel kenyeret, süteményt is megkenhetünk.
  3. Én legutóbb kevésbé krémesre készítettem, és natúr gesztenyemasszával dolgoztam össze. Finom, csokis gesztenyegolyót kaptam, valódi energiabomba, ráadásul jól dobozolható és szállítható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezobio.blog.hu/api/trackback/id/tr466364069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása