http://antalvali.com/boszorkanykonyha/marvanyos-gesztenyegolyok-nutellaval-gluten-tej-es-tojasmentes.html
A házi nutellához szükségünk lesz kb.:
- fél csésze áztatott, szárított, őrölt mandulára
- egy bő teáskanál jóminőségű valódi kakaóporra
- vaníliarúd kikapart belsejére vagy valódi vaníliaporra
- nyírfacukorra ízlés szerint
- és kókuszolajra, vagy más hidegen sajtolt olajra. Én finomítatlankókuszolajat használtam, aminek van kókuszíze.
Elkészítése:
- A mandulát az aprítóba tettem, hozzáadtam a kakaóport, a nyírfacukrot és a vaníliát, és összekevertem.
- Ezután annyi kókuszolajat öntöttem hozzá folyamatosan, hogy krémes állagú legyen. Alaposan összedolgoztam. Ezzel a nutellakrémmel kenyeret, süteményt is megkenhetünk.
- Én legutóbb kevésbé krémesre készítettem, és natúr gesztenyemasszával dolgoztam össze. Finom, csokis gesztenyegolyót kaptam, valódi energiabomba, ráadásul jól dobozolható és szállítható.