HTML

ezo-bio tár

rozs kovász (from Bhakti Abhay Govinda Swami)

2014.06.13. 11:31 :: fotoo-vv

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=673990862674160&set=a.673990476007532.1073741861.100001897587574&type=1&theater

Bhakti Abhay Govinda Swami a kanál forradalma rádióadás ötletgazdája és vezetője (Krishna tudatú hívő)

"A kovászos kenyér készítése Bo módra Ugye a kovász nem mindenkinek van a konyhájában, így akkor legyen elsőként az - hogyan készítsünk kovászt. Kb 1 dl rozslisztet langyos vízzel kikeverjük, olyan állágúra, hogy még a tészta ragadós legyen. Ezután 1 napon át, szobahőmérsékleten pihentetjük. Majd másnapon még 2 dl rozslisztet hozzáadunk és szintén langyos vízzel, ragacsos állapotra gyúrjuk. Harmadik napon ugyan ezzel a módszerrel a meglévő mennyiséget, megduplázzuk. Ehhez a tésztához ízlés szerint adunk olajat és sót. Illetve magokat agy bármit, amit szeretne. Ezt már ilyenkor kész kenyérré dagaszthatjuk. Meleg helyen kelesztjük, majd megsütjük. Ami lényeges még, ne feledjünk el kb. egy dió nagyságú nyers tésztát kivenni, ami a következő kenyerünk kovászaként fog majd szolgálni. Két módon tárolhatjuk - vagy hűtőben, max. egy hét - vagy rozsliszttel szárazra morzsolva. Ennyi. Sikert hozzá. Ha kész a kenyér, ne feledkezzetek el arról, hogy a kenyér készítőjét és ismertetőjét is megkínáljátok"

"A parázs az kb. 10 centi vastag az alján, erős parás kell legyen de ne égő. És az első képen látható módon, a fedőre is kell parázs, amit időnként cserélni kell, hogy mindig élő parázs legyen. A sütés ideje kb 1 órás tartalmú"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezobio.blog.hu/api/trackback/id/tr576299157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása