HTML

ezo-bio tár

nasik a javából (tej- és tojásmentes vagy épp nyersvegán csodák)

2013.11.17. 18:37 :: fotoo-vv

http://gretakonyhaja.postr.hu/csokis-pite-tej--es-tojas--es-buntudatmentes

 

http://antalvali.com/boszorkanykonyha/nyers-csokitorta.html

Hozzávalók a "tészta"-hoz:

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 db érett avokádó
  • 70 g nyers kakaópor (nekem sima kakaóporom volt itthon, lehet, hogy kicsit kevesebb is elég bele)
  • 50 g kókuszolaj
  • 100 g kókuszvirág cukor (nekem mézem volt itthon, kevesebbet használtam mint 100 g, kóstolgassuk és ízlés szerint édesítsük)
  • 1 rúd vanília kikapart magja vagy valódi bio Bourbon vanília por
  • 1 csipet himalája só

Elkészítése:

  1. Áztassuk be a mandulát hideg vízbe legalább 6 órára (enzimgátlók), majd szűrjük le. Tegyük egyből a robotgépbe a mandulát, és daráljuk meg.
  2. Adjuk hozzá a kimagozott datolyákat és a sót. Dolgoztassuk a gépet addig, amíg a torta alapunk összeáll "tésztává". Ha nagyon száraznak érezzük, adjunk hozzá 1-2 teáskanál kókuszolajat. 
  3. A tortaformát béleljük ki folpackkal és nyomkodjuk az aljába a datolyás mandulás keveréket, majd tegyük a mélyhűtőbe megkeményedni, amíg elkészítjük a krémet.
  4. Tegyünk minden hozzávalót a robotgépre és pürésítsük krémesre. Vegyük ki a formát, kanalazzuk az alapra
  5. a krémet és tegyük vissza a mélyhűtőbe kb 1 órára.

 

 

http://antalvali.com/boszorkanykonyha/eheto/edessegek/egeszsege-csokis-nutella-hazilag.html

Hozzávalók:

Elkészítése:

  1. Nagyon alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat!
  2. A kakaópor könnyebben oldódik, ha előbb a vajjal keverjük ki, és utána tesszük hozzá a mézet és a mogyoró krémet.

100 g termék ára a Bionom Biobolt árai alapján:

  • bio összetevőkkel: 441 Ft
  • bio összetevőkkel és chox-szal: 544 Ft

 

http://antalvali.com/boszorkanykonyha/kokuszos-zabtaller.html

http://laveganista.blog.hu/2013/07/02/vegan_csokis_muffin

http://antalvali.com/boszorkanykonyha/koles-sutemeny.html

http://www.vegagyerek.hu/2009/11/fekete-erdo-torta-tejmentes.html

Gesztenyekrém (zabos) Jucustól

Zabimádók rovata | Gesztenyekrém nyers zabnyákkal
===============================
✻ egy kocka iparilag előállított gesztenyemassza - alternatively igazi gesztenyéből, saját készítésű ha vki ebben járatos, kérem, ossza meg
✻ pár kanálka nyers zabnyák (tulajdonképpen ez most a másnapos zabtej) + a zabtejkészítésből visszamarad "zabseprő"
✻ botturmix
✻ óvatos hozzáállás, a függőség kialakulásának veszélyére való figyelemmel

Anett Richter igazi gesztenyét csak meg kell sütni, majd zab/kókusz akármilyen tejjel+vízzel megfőzöd, aztán pürésíted, turmixolod, kevés "tejszínnel", rummal, édesítővel ízesíted, kihűtöd, fóliázod és min.6 órára hűtőbe tesszük utána már "kukacosítható"

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezobio.blog.hu/api/trackback/id/tr935639474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása