http://gretakonyhaja.postr.hu/csokis-pite-tej--es-tojas--es-buntudatmentes
http://antalvali.com/boszorkanykonyha/nyers-csokitorta.html
Hozzávalók a "tészta"-hoz:
- 100 g mandulabél
- 70 g datolya, mag nélkül
- fél kiskanál himalája só
Hozzávalók a krémhez:
- 2 db érett avokádó
- 70 g nyers kakaópor (nekem sima kakaóporom volt itthon, lehet, hogy kicsit kevesebb is elég bele)
- 50 g kókuszolaj
- 100 g kókuszvirág cukor (nekem mézem volt itthon, kevesebbet használtam mint 100 g, kóstolgassuk és ízlés szerint édesítsük)
- 1 rúd vanília kikapart magja vagy valódi bio Bourbon vanília por
- 1 csipet himalája só
Elkészítése:
- Áztassuk be a mandulát hideg vízbe legalább 6 órára (enzimgátlók), majd szűrjük le. Tegyük egyből a robotgépbe a mandulát, és daráljuk meg.
- Adjuk hozzá a kimagozott datolyákat és a sót. Dolgoztassuk a gépet addig, amíg a torta alapunk összeáll "tésztává". Ha nagyon száraznak érezzük, adjunk hozzá 1-2 teáskanál kókuszolajat.
- A tortaformát béleljük ki folpackkal és nyomkodjuk az aljába a datolyás mandulás keveréket, majd tegyük a mélyhűtőbe megkeményedni, amíg elkészítjük a krémet.
- Tegyünk minden hozzávalót a robotgépre és pürésítsük krémesre. Vegyük ki a formát, kanalazzuk az alapra
- a krémet és tegyük vissza a mélyhűtőbe kb 1 órára.
http://antalvali.com/boszorkanykonyha/eheto/edessegek/egeszsege-csokis-nutella-hazilag.html
Hozzávalók:
- 1 rész (pl. 1 evőkanál) 100%-os bio mogyorókrém
- 1 rész méz
- 1 rész bio vaj (finomítatlan kókuszvajjal is lehet vegánoknak és tejfehérje érzékenyeknek, csak akkor keményebb lesz, és értelemszerűen egy kicsit drágább)
- 1 rész kakaópor (ha gyógyhatású nutellát szeretnénk, akkor chox kakaóport használjunk!)
Elkészítése:
- Nagyon alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat!
- A kakaópor könnyebben oldódik, ha előbb a vajjal keverjük ki, és utána tesszük hozzá a mézet és a mogyoró krémet.
100 g termék ára a Bionom Biobolt árai alapján:
- bio összetevőkkel: 441 Ft
- bio összetevőkkel és chox-szal: 544 Ft
http://antalvali.com/boszorkanykonyha/kokuszos-zabtaller.html
http://laveganista.blog.hu/2013/07/02/vegan_csokis_muffin
http://antalvali.com/boszorkanykonyha/koles-sutemeny.html
http://www.vegagyerek.hu/2009/11/fekete-erdo-torta-tejmentes.html
Gesztenyekrém (zabos) Jucustól
Zabimádók rovata | Gesztenyekrém nyers zabnyákkal
===============================
✻ egy kocka iparilag előállított gesztenyemassza - alternatively igazi gesztenyéből, saját készítésű ha vki ebben járatos, kérem, ossza meg
✻ pár kanálka nyers zabnyák (tulajdonképpen ez most a másnapos zabtej) + a zabtejkészítésből visszamarad "zabseprő"
✻ botturmix
✻ óvatos hozzáállás, a függőség kialakulásának veszélyére való figyelemmel
Anett Richter igazi gesztenyét csak meg kell sütni, majd zab/kókusz akármilyen tejjel+vízzel megfőzöd, aztán pürésíted, turmixolod, kevés "tejszínnel", rummal, édesítővel ízesíted, kihűtöd, fóliázod és min.6 órára hűtőbe tesszük utána már "kukacosítható"